winter 2021 Kerstmis tot pasen

Dit is de eerste post vanaf de winterzonnewende. Als u hier begint raad ik u in ieder geval aan om het verslag van het afgelopen najaar e.a. te lezen want dat zit vol met spirituele evenementen waarop dit winterverslag voortborduurt. Als u niet spiritueel ingesteld bent zullen deze verslagen abacadabra voor u zijn maar weet dan dat het hoofdartikel (integriteit als antwoord op een morele crisis 1 en 2) waarmee dit blog begint, meer dan genoeg is; het blijft min of meer een heldere samenvatting van alles wat er nadien op dit blog gevolgd is. Bedenk ook dat dit blog meer dagboek notities zijn die grotendeels verhalen over mijn innerlijke spirituele reis, het is geen wetenschappelijke verhandeling.

Hier volgen eerst nog wat algemeenheden ter verheldering:

Nog even ter verduidelijking: ik ben slechts een amateur astroloog met weinig theoretische achtergrond. Wat ik op astrologen voor heb is dat ik de laatste jaren rechtstreeks de energieën voel en ervaar wanneer dat nodig is. Of om het beter te zeggen: in de winter van 2017 begeleidde de geest of mijn hoger-ik me naar astrologie en even later naar Dane Rudhyar. Sindsdien geeft dat mijn spirituele energieën en ervaringen een begrips- en tijds-structuur. Voor mij is de horoscoop echt een soort van astronomische klok die ik innerlijk intuïtief ervaar en steeds beter leer duiden. Ik ervaar vaak sterke energieën en dan zie ik op de horoscoop de correlerende transits. En ik ben er van overtuigd dat het klopt ondanks mijn beperkte astrologische kennis. Ik kijk vaak slechts naar het complete beeld en daaruit licht dan iets op wat belangrijk is om op dat moment te weten. En dat wordt steeds sterker. Het is echt een klok.

Ok, ik ga nu gewoon verder met waar ik bij het najaars-blog gebleven was:

21 december,

Vandaag is dan de dag van het exacte startpunt van de omkering van het oude naar het nieuwe alhoewel 12 januari 2020 het eigenlijke ondergrondse startpunt was, maar zie deze komende weken maar als het punt waar het nieuwe in het bewustzijn begint door te breken. Het is nu een uurtje voor de exacte winterzonnewende en een uur of 9 voor de exacte Jupiter-Saturnus conjunctie. Hier nog een leuke pagina over de astronomische aspecten en live observaties van de universiteit van Exeter: http://jupitersaturn2020.org/ .

Vorig jaar voor de zonnewende werd ik echt spiritueel geblokkeerd vanaf 1-2 dagen voor de zonnewende. Hetzelfde eigenlijk als normaal in de hele maatschappij in deze tijd: kopen, kopen, kopen…., vreten , vreten, vreten….., zuipen, zuipen zuipen…., party, party, party ………, kortom één grote wereldlijke verdoving voor het werkelijke kerstgebeuren oftewel de onbewuste aanbidding van het Beest. Wonderlijk genoeg worden we dit jaar gedwongen tot soberheid en tot in onszelf keren door het virus. Natuurlijk niet voor iedereen gedwongen. Voor velen is die dwang uiteraard niet nodig net als bij mezelf. Dit jaar kom ik in volledige rust en concentratie aan bij het midwinter punt. Het moet een bijzondere Kersttijd worden dit jaar. Zelfs wereldlijke astronomen maken al de vergelijking dit jaar dat de grote conjunctie (jupiter-saturnus) van 7 BC mogelijk de Kerstster was voor de 3 wijzen uit het Oosten. Voor mij is de Jupiter-Saturnus conjunctie dit jaar de leid-ster voor de vierde wijze Artaban!

Op 17 december voelde ik een heldere energie vanuit mijn hoofd naar beneden zakken in mijn leeg aanvoelende bovenlichaam. Dat heeft zich de afgelopen dagen doorgezet, in zoverre dat het zich gelijkmatig door mijn bovenlichaam heeft verdeeld. Het voelt dus niet meer leeg aan maar verder ook niet bijzonder helder meer, het voelt gewoon meer massief nu.

Hier volgt nog de weekspreuk voor de 4e Advent/ winterzonnewende. En daar Kerstmis valt in deze 4e week volgt er met Kerstmis zelf ook nog een aparte spreuk op donderdag- kerstavond:

“Het geesteslicht in wereldwinternacht te dragen, is nu het gelukkig streven van mijn hart, zodat de zielekiemen lichtend in wereldgronden wortel schieten en ’t goddelijk woord in ’t duistere rijk der zinnen, helder-stralend door al het zijnde klinkt.”

Het is nu 2 uur na de grote conjunctie en ik ben eigenlijk wat anders aan het doen maar ik moet hier even melden dat de energie zo krachtig geworden is sinds een uur of 4. Het is zo’n sterke opwaartse energie! Ik heb het nog niet zo krachtig meegemaakt. krachtig in mijn bovenlichaam, bruisend in mijn hoofd en een open kruinchakra. En dat gecombineerd met een krachtig euforisch gevoel.

22 december,

Vanochtend vroeg werd ik wakker van een krachtig gevoel in mijn buik dat me gelijk deed denken aan de energie van vorige maand, de Mars-Pluto square tezamen met de harde, bijna metalig aanvoelende buitenrand. Het was dezelfde energie en hetzelfde gevoel maar ik voelde het wel onafhankelijk van het gevoel van gisteren, dat er nu ook nog steeds is, alhoewel wel wat zwakker. Maar in de loop van de ochtend begonnen die 2 energieën met elkaar te versmelten. En daar zijn we nu; het is tot een eenheid aan het verworden, in mijn hoofd is ook weer een elektriserende activiteit dat daarmee samenhangt. Vanaf afgelopen nacht is het ook het openingskwart van de maancyclus en dus de periode dat de nieuwe maan-energie zich duidelijk begint te manifesteren. En dat is dus dit, wat ik gisterenavond en nu beschrijf, en dat belooft dus een boel!!!

23 december,

Ik ben net wakker en heb bijzonder lang geslapen, wat ik vaak als positief zie deze jaren omdat er dan een boel werk gedaan kan worden innerlijk; als ik slaap ben ik immers het meest meegaand voor de spirituele energieën, geen onbewuste obstructies door mijn onwetende ik. En vanochtend voel ik me ook optimaal. Het is echt aan het fuseren innerlijk, de buik energie fuseert met de hogere energieën en het bruist in mijn hoofd, het is fascinerend, ik ben benieuwd of er nou innerlijk geen conflicten meer ontstaan. Ik heb duidelijk het gevoel dat ik de bodem bereikt heb zo vlak voor de kerst net alsdat ik de top bereikt had tussen Pinksteren en St-Jan. Ik denk en voel dat dit het einde is van mijn lagere ik alhoewel ik zelf klaarblijkelijk (nog) wel aanwezig ben maar al mijn lagere impulsen zijn echt definitief verdwenen, het voelt zo héél van binnen, nog nooit zo gevoeld, en dan moet de kerst-cyclus nog beginnen. Een goed voorteken voor de wereld in ieder geval, heling is mogelijk en onderweg.

25 december,

En het is kerstmis, ik moet ’s morgens nog een paar uur werken maar er is eigenlijk niks te doen dus het scheelt niet veel met vrij zijn. Ik moet zeggen dat ik me niet anders voel dan gisteren en eergisteren, dus volledig in harmonie en vrede, compleet héél van binnen en kruinchakra volledig open. Hier volgt nog de kerstspreuk van Steiner:

“Ik voel als uit betovering verlost het geesteskind in mijn zieleschoot; in lichte klaarheid van het hart verwekte het heilig wereldwoord de hemelse vrucht van de hoop, die jubelend groeit naar wereldverten uit de godsgrond van mijn wezen.”

27 december,

Het is nu de avond op de 27e en het wordt me nu duidelijk wat er de afgelopen 2 dagen aan het gebeuren was en is. De nacht van 25 op 26 werd ik ’s nachts een paar keer wakker en ik had het gevoel alsof mijn kruinchakra aan het afzakken was. Hetzelfde gevoel wat bij dat kruinchakra hoorde zat ineens ter hoogte van mijn ogen, rondom mijn hoofd dus aan de binnenkant. In de loop van de dag voelde het aan alsof dat verder afzakte mijn hele bovenlichaam omsluitend, een prettig zacht gloeiend gevoel. De nacht van 26 op 27 was erg onrustig met voornamelijk een sterk gloeiend gevoel rond mijn derde oog, maar wel onrustig, ik kon slecht slapen. In de loop van de ochtend, vandaag dus, werd het me wel duidelijk dat die eenpuntige concentratie die steeds sterker wordt het hele ongedeelde brein is, de gefuseerde linker en rechterhelft. Die eenpuntige concentratie, waar ik me nu al een paar jaar op focus, is een punt in mijn hoofd dat zich nu aan het uitzetten is, het wordt een bron van licht in mijn hoofd. En net werd het me duidelijk dat de kern van dat lichtpunt in mijn hoofd het punt is dat ze met Pasen in mijn hoofd aan het installeren waren, waar ik over verteld heb aan het eind van de paasweek. Het is absoluut hetzelfde; toen dimde ze het voor me omdat het te helder was voor me, maar nu is dat licht een stukje minder gedimd, het zit in mijn hoofd ter hoogte van het derde oog en het straalt een bijzonder helder en krachtig licht uit en gedurende deze avond verspreidt het zich door mijn hele lichaam. Deze avond, nacht en ochtend horen bij de Aries maand in maart/april en dus ook bij Pasen. Astrologisch ook een grote maand. Voor mij persoonlijk vooral door de derde Uranus- natale Neptunus oppositie, de laatste Zonreturn- Cheiron conjunctie en de superior Venus conjunctie, dit allemaal tegelijk vlak voor en in de Paasweek plaatsvinden. Het aangaan van dit innerlijke licht op dat moment past daar dus wel bij.

Ik citeer hier een klein verhelderend stukje van Roland van Vliet over deze heilige nachten. Goed om te weten is dat de aardeziel continue in- en uit-ademt, diepste inademingspunt is de winterzonnewende waarbij ze helemaal in zichzelf gekeerd is, en het verste uitademingspunt, waarbij ze met de kosmos en de Zon verweven is, is tijdens de zomerzonnewende. Op het zuidelijk halfrond is het precies andersom. Het groen en de vruchten die we overal zien en ervaren is eigenlijk de aardeziel die zich met alles wat op haar leeft, naar de Zon keert en zich tot buiten haar eigen aardse lichaam verheft:

“De geestelijke betekenis van de 13 heilige nachten ligt in het feit dat de krachten die tijdens de Johannestijd in de uitgeademde aardeziel zijn opgenomen, in de ingeademde aardeziel tijdens de dertien heilige nachten kiemkrachten vormen voor de hogere ontwikkeling van de mens voor het komende jaar.”

Wel, moet ik nog meer zeggen, Als je mijn stuk over het voorjaar en de zomer hebt gelezen dan snap je het verband. Ok, het helder stralende licht is zich momenteel aan het uitbreiden vanuit mijn hoofd door mijn lichaam.

Nog even kort: de 13 heilige nachten tussen kerst en 3 koningen vormen een opwaartse lijn van de geboorte van Jezus tot de geboorte van de christus. Kerstmis is letterlijk de geboorte van de Levenskracht zelf die daadwerkelijk naar beneden komt met de inademende aardeziel om in de Kerstnacht alle leven te bevruchten. eerste de minerale wereld in de kerstnacht waarna vervolgens opstijgend al het plantenleven (etherisch lichaam), dan het dierenleven (astraal lichaam), dan de mens (het hogere ik, de hierboven besproken Aries-nacht) en vervolgens de 9 geestelijke hierarchien totdat het op 6 januari uitkomt bij de triniteit zelf, de geboorte van de christus, de geboorte in de wereld, epifanie, de verschijning in het licht. Tijdens dat opstijgen van de Levenskracht door de hierarchien geeft die kracht en die hierarchie iedere nacht een geschenk en voorschouw van wat er energetisch gaat gebeuren in de bijbehorende maand.

29 december,

Het is nu ’s morgens vroeg, uurtje of 7. De afgelopen avond en nacht behoorde bij de hierarchie van de engelen, de eerste hierarchie boven de mens en behorend bij het sterrenbeeld Taurus. De voorgaande nacht van Aries gaf de impuls tot opstanding van de Nieuwe Mens in de Oude Mens. De Taurus nacht en dus de engelen geven daaraan voortzetting en hulp aan de mens, het is ook een aarde-teken. Mijn ervaring van afgelopen nacht is er een van soliditeit alsof het heldere licht van gisteren tot fysieke vastheid werd omgevormd, zoals ik het nu nog precies kan voelen, een massief innerlijk lichaam. En dat voelt harmonieus en prima.

31 december,

Het is nu ’s nachts een uurtje of 2 in de nacht van 30 op 31 december en de energie is zo krachtig dat ik niet kan slapen. Gisteren was minder sterk maar toch goed aanwezig. Er lijkt dit jaar een fysieke lijn in te zitten: Ram was levengevend licht, Stier was van dat licht getransformeerd naar innerlijk massief (hierarchie van de engelen), Gemini, gisteren was nog steeds even lichamelijk maar meer energetisch in het hoofd (aartsengelen, Pinksteren, Mercurius, gemeenschapsvorming, verbinding hemel en aarde). Dit laatste was ook het hoogste wat ik afgelopen voorjaar/ zomer ervaren heb, zie eventueel het laatste stuk van het voorjaar hier in het blog. Maar momenteel zet het opwaartse proces zich voort, ik voel een krachtige energie zich vanuit de kruinchakra hoger verheffen boven mijn hoofd, het is bijzonder krachtig. Deze nacht hoort bij het sterrenbeeld Cancer (juni-juli) en de hierarchie van de Archai, de Tijdgeesten die hele tijdperken bestieren. De nacht hoort bij Cancer en de St Jans tijd. Nog één niveau hoger dan waar ik met Pinksteren was. Volgens Prokofieff is de Johannes-tijd, de zomer, het hoogst bereikbare spirituele niveau voor een mens. Komt natuurlijk overeen met wat ik eerder de Saturnusweg heb genoemd die leidt naar de aartsengel van de zomer, Uriel, die door de mens zelf bereikt moet worden. Dat belooft dus een spannende zomer te worden. Opvallend dat dit jaar die maanden zo mooi aansluitend zijn.

2 januari,

Vandaag begin ik met te zeggen dat de heilige nachten nog nooit zo samenhangend zijn geweest als dit jaar. Vanaf de Aries-nacht waar het begon met het licht dat zich de dag daarna transformeerde naar het fysieke is alles een krachtige en fysieke gewaarwording van mijn innerlijke lichaam. Met de Cancer nacht (juni-juli) steeg de energie boven mezelf uit maar in de afgelopen 2 nachten kwam het weer binnen mijn lichaamsgrenzen maar nu met het accent lager, minder in mijn hoofd en meer in mijn bovenlichaam en mijn buik. Mijn hoofd blijft ook krachtig hoor met een bruisende energie en het voorhoofd-chakra sterk actief maar mijn aandacht zit meer in mijn lichaam. Dit jaar doet ook voor het eerst mijn buik mee in de energie ervaringen en ik moet zeggen dat dat het wel completer en krachtiger maakt, ik voel me heel. Alle opgebouwde energieën, innerlijke activiteiten en ervaringen van de afgelopen jaren lijken samen te komen, te fuseren en tot leven te komen. Ik voel ook dat ik veel sterker reageer op moedige medemenselijke daden en menselijk lijden in de wereld, ik voel dan een bijzondere krachtige hart-energie maar tegelijk ook nog de waarschuwing dat het nog te vroeg is om die ervaringen en gevoelens volledig toe te laten, mijn voorbereiding om goed met die krachtige energie om te kunnen gaan is nog niet af, ik moet als het ware nog in mijn cocon blijven totdat het proces klaar is om niet overweldigd te worden. Lang zal het trouwens niet meer duren, het eigenlijke werk is achter de rug, de nieuwe tijd wordt geboren deze kersttijd, het moet alleen nog manifest in de wereld gaan worden (in principe Pasen, Pinksteren en St Jan) maar alle kiemen en spruiten worden nu ook overal al zichtbaar. De aanstaande nieuwe maan op 13 januari ziet er trouwens ook uiterst manifesterend uit, alsof er iets manifest gaat worden deze maand.

Mijn buik-energiebal is natuurlijk de energie van de nieuwe Mars die zoals gezegd zijn wortels heeft in de nieuwe Venus en die gestuurd wordt door Mercurius. De essentie van de nieuwe Venus was en is:

“Venus herself in her higher expression has of course to do with her evolutionary journey to purify the heart ever more, making ever more room for Love by voluntarily sacrificing the self-centredness, the fear and the hate.. And this conjunction on june 3 and beyond will be a milestone because it is needed in the world. Only Love can really unite, starting for the ones that can hear, see and sense the calling of the heart. But stay also aware that the forces of stagnation wont give up easily, we’re not there yet.”.

De nieuwe Mars gaat als consequentie onder regie van Mercurius die nieuwe hogere Venus waarden nastreven en verwezenlijken zoals allemaal eerder uitgelegd, maar het is zinvol om te trachten dat goed te bevatten. Daarom voelt de energie in mijn buik op het moment zo in harmonie met de rest van de hogere energieën; en dit gaat een een nieuwe ervaring worden voor mij en tevens voor de wereld. Mars heeft altijd obstructief de belangen van het egoïstisch individu behartigd vanwege het beperkte egoïstische bereik van de individuele Venus-waarden. Dat is wat gaat veranderen dit jaar! De wilskracht van de mens heeft het algemene belang altijd moeten bevechten op het kortzichtige individuele eigenbelang. Vanaf nu zullen die eigenbelangen veel meer collegiaal het algemene belang gaan dienen. De individuele Mars van de meeste mensen zullen zich gaan bundelen en meer dat algemene belang gaan dienen.

5 januari,

De nachten van 2 op3 en 3 op 4 januari waren niet bijzonder maar wel stevig van hetzelfde: krachtige kruin- en voorhoofd-chakra en neusvleugelbrug, krachtig gevoel van innerlijk lichaam, maar niks exceptioneel wat daar bovenuit steekt. Vanochtend vroeg, op de 5e dus, werd ik wakker met een hoofd dat compacter aanvoelde en straalde; niet licht maar een soort van zacht elektriserend aanvoelend en in de loop van de ochtend maar ook de middag breidt dat elektriserende stralende gevoel zich uit naar de rest van mijn lichaam. Het voelt bijzonder prettig aan en het maakt het innerlijke gevoel compacter en krachtiger. Dit was de nacht van de Cherubijnen en Sagittarius (november-december). De Cherubijnen zijn bijzonder hoge geestelijke wezens, zij zijn de behoeders van de goddelijke orde, op menselijk gebied de inspiratoren van sociale kunst: wat is het vermogen om vanuit tegenwoordigheid van geest in de kunst van het handelen het goede te doen, conflicten moreel kunstzinnig uit Liefde op te lossen en het boze in te passen in de orde van het goede of het zelfs in het goede te transformeren. De Cherubijnen geven de mens de mogelijkheid om door middel van karma in harmonie te komen met de kosmos.

Kijkend naar de huidige horoscoop realiseer ik me plotseling dat afgelopen nacht Mercurius over Pluto getrokken is en dat kan dus goed de fysieke verklaring zijn voor de mercuriale veranderingen in mijn hoofd vannacht, wat trouwens uiteraard kan samenhangen met de werking van de Cherubijnen die immers de goddelijke orde regeren en dus ook de astronomische cycli, er bestaat geen toeval. Maar door me dit nu te realiseren dringt het tot me door dat Mercurius nog niet Pluto gepasseerd was dit jaar. Mercurius was deel van de grote Pluto-Saturnus conjunctie in januari vorig jaar net als de Zon maar Mercurius stond een halve graad verder en de Zon een graad ervoor. Nou weet ik niet hoe het precies werkt maar het is afgelopen nacht dat Mercurius dus voor het eerst sinds die grote conjunctie exact conjunct komt met Pluto. Pluto transformeert dus daar zal het welzeker mee samenhangen en deze transformatie lijkt me belangrijk. De Zon komt er de 14e januari over heen maar nog interessanter is dat op 28 januari, tijdens de volle maan in Leo, Venus conjunct met Pluto komt en Venus is er bij lange na nog niet langs gekomen afgelopen jaar dus daar valt transformatief nog een boel krachtigs te verwachten. Prettig vooruitzicht!

De Rudolf Steiner weekspreuk voor deze week is:

“In overgave aan de openbaring van de geest verwerf ik licht van het wereldwezen, De kracht van het denken groeit in mij om dan steeds klaarder wordend mij mijzelf te schenken, en wekkend maakt zich in mij los, uit macht van het denken, het zelfgevoel.”

7 januari,

Wat een laatste 2 dagen! Ik kon weer niet slapen in de nacht in de nacht van 5 op 6 januari en ik besloot om dan maar op te staan om naar de verkiezing van de 2 senatoren in Georgia te kijken. Ik probeerde echt om serieus te gaan slapen omdat het de laatste Heilige nacht was en ik voelde nog steeds de sterke werking van de nacht ervoor, nu nog steeds trouwens, maar dat slapen lukte dus niet. Dus ik stond toch maar op om naar die senaats-race te kijken en ik een heerlijke nacht gehad. Ik zag twee oprechte en integere mensen de race winnen van 2 hypocriete, liegende, hebzuchtige en immorele kleine mensjes. De vreugde werd extra vergroot omdat dat betekende dat Mitch McCocksucker zijn senaats meerderheid kwijt raakte. Eindelijk geen gewetenloze obstructie meer ten koste van het gewone volk, geen grote macht meer voor de leider van de medeplichtige senate-enablers. Zelfs als niet-Amerikaan kon ik hier bijzonder blij over zijn omdat samenwerking nodig is in de hele wereld en Mitch is wel hét voorbeeld van een zelfzuchtige obstructionist die er geen probleem mee heeft om het hele volk te slachtofferen voor de belangen van een paar biljonairs. Het werd dus een nacht en een ochtend van vreugde vanwege de plotselinge opening van positieve ontwikkelingen. Woensdag had ik ook vrij en ik besloot om de US ontwikkelingen van 6 januari te volgen vanaf de bank, in vreugdevolle verwachting. Nou ik heb het geweten, wat een dag! Een ophitsende Trump die zijn achterban richting Capitool stuurde, Zijn enablers in het congres die de Trump leugens simultaan tot grote hoogte wilden opstuwen in datzelfde Capitool. De bestorming van het Capitool en de waardeloze veiligheidssituatie en vervolgingrepen van de Amerikaanse veiligheidsdiensten die voor het grootste deel uren te laat kwamen opdragen waardoor de hele zaak gruwelijk uit de hand liep. Wat een incompetent zootje!!

En natuurlijk moet Trump ge-impeached worden of uit het ambt gezet worden middels artikel 25 vanwege insanity! dat had natuurlijk al 4 jaar geleden moeten gebeuren want buiten de US was het volgens mij al voor iedereen duidelijk dat ie een imbeciel is met een IQ van ver beneden normaal, he is stupid en zonder enige inlevingsvermogen, kortweg levensgevaarlijk en al helemaal indien omringd met ja-knikkers en gigantische machtsmiddelen. Er moet gewoon een test komen als potentiele presidentskandidaten mee willen doen in de race, IQ en psychiatrisch; De senaat had hem vorig jaar nog kunnen impeachen maar zijn enablers voorkwamen dat en zijn daardoor compleet medeplichtig aan alles wat die man sindsdien aangericht heeft, tien- tot honderdduizend onnodige dodelijke pandemie slachtoffers; komen allemaal neer op de verantwoordelijkheid van al zijn enablers die allemaal dachten dat ze er persoonlijk van konden profiteren, misselijk makende kleine immorele mensjes. En als het ze niet voor elkaar kunnen krijgen om hem binnen 2 of 3 dagen af te zetten dan moeten ze hem een spuit geven dat ie 2 weken lang slaapt en weer wakker wordt als Biden president is. Het Trumpistische volk lijken me trouwens gewoon slachtoffers van de hebzucht van grote Tech-bedrijven, gewoon Qanon algoritme junkies die alles geloven wat ze aan video’s voorgeschoteld krijgen, zo weinig kritisch rationeel vermogen. Het is net als bij de wijdverbreide opioid-crisis in de US. Mensen daar zijn zo ontvankelijk voor verslaving en in dit geval ook nog eens vaak slachtoffer van onnodig slecht onderwijs. Ze geloven vaak alle mogelijke onzin die ze voorgeschoteld krijgen. De Tech-bedrijven vergiftigen de geesten van de Amerikaanse bevolking uit puur eigen winstbejag. ook zij zijn medeverantwoordelijk en medeplichtig aan deze menselijke drama’s deze jaren, gelegaliseerd crimineel tuig dat gewetenloos de menselijke zwakheden uitbuit uit winstbejag.

Daarna keek ik nog wat toespraken in het congres en zowaar leek het dat deze hele extreme situatie nog iets positiefs leek voort te brengen. Het leek eindelijk bij een aantal Retrumplicans door te dringen dat het niet om hen ging maar om het landsbelang. Uiteraard waren er ook nog steeds politici die botweg hun prive ambities boven het landsbelang stelden. Van mij mogen ze trouwens Cruz en die andere idioot uit Missouri ook impeachen voor medeplichtigheid aan de bestorming. Al die Retrumplicans, wat een hopeloos volk. Ze denken allemaal het Beest te kunnen berijden voor hun eigenbelang, Het Beest van angst, haat en zelfzucht dat ze vroeg of laat allemaal zal verzwelgen. Zouden ze toch moeten weten als bijbelvaste Amerikaanse christenen. Het mogelijk positieve van de hele situatie is dat een aantal retrumplicans leken te gaan beseffen dat, zoals Mitt Romney het zei: “vertel gewoon de waarheid, stop met liegen en manipuleren”. Hoe eenvoudig! Het zal in ieder geval de tweespalt in de GOP naar boven brengen en helder maken war het om gaat. Ik vraag me af of dit nou zo’n voorbeeld is hoe de Cherubijnen werken om door zo’n cataclystische eruptie van geweld de mensen de ogen te openen en het kwaad om te vormen tot het goede. Ik denk het wel, Het zijn dagen waarin keuzes moeten worden gemaakt. Wat binnen in het individu leeft keert zich naar buiten. Het karma manifesteert zich en dwingt tot nieuwe bewustzijns inzichten. Dat zou nog zomaar tot een ware Epifanie kunnen leiden. Laten we hopen!

Grappig genoeg was het gisteren ook het derde maankwartier van deze maancyclus die begon met een versterkende zonsverduistering, en het 3e maankwartier wordt ook wel genoemd: de maanfase van een “crisis in consciousness” Het is een integrerende maanfase waarbij het geleerde van de afgelopen maand in de persoonlijkheid geintegreerd moet worden, idealiter. Laat het oude los! Goedschiks en soepel voor degenen die het vrijwillig doen of al gedaan hebben uit inzicht, kwaadschiks en confronterend voor degenen die de lessen niet geleerd hebben. Gisteren leek me nou precies zo’n moment waarop beiden manieren duidelijk zichtbaar waren.

Nog even over de afsluiting van de 13 heilige nachten: dat was natuurlijk van 5 op 6 januari, die nacht van de senaatsrace. Het is de nacht van de Serafijnen de hoogste hierarchie die bestaat uit pure Liefde. Ze hebben geen eigen sterrenbeeld want ze zijn een samenvatting van alle voorgaande 12 nachten en dus van het hele komende jaar. Vandaar dat ik wilde slapen voor die ervaring maar door omstandigheden kon ik dat dus niet maar ik heb een heerlijke vreugdevolle nacht gehad omdat die 2 positieve en idealistische Democratische senatoren onverwacht allebei de race wonnen. En dus zie ik die gebeurtenis en mijn eigen vrolijkheid gedurende die nacht dus als de positieve samenvatting en vooruitblik voor het hele komende jaar. Ook over die volgende avond en nacht, bestorming Capitool, ben ik uiteindelijk positief omdat ik geloof dat het het het startpunt zal zijn voor het afscheid van het Trumpisme, het oude, en het wakker worden voor het gezamenlijke nieuwe. Epifanie!! Het nieuwe jaar begint met een donderslag!

10 januari,

Het is vandaag zondag en hier volgt de weekspreuk van Steiner voor de komende week:

“In overgave aan de openbaring van de geest verwerf ik licht van het wereldwezen. De kracht van het denken groeit in mij om dan steeds klaarder wordend mij mijzelf te schenken, en wekkend maakt zich in mij los, het zelfgevoel.”

Daarnaast is dit ook de eerste zondag na 3 koningen, en deze zondag heb ik vorig jaar vernoemd naar de vierde wijze Artaban. Het was vorig jaar de dag van de Pluto-Saturnus conjunctie in Capricorn, het geboortemoment van het planetaire bewustzijn dat dit jaar manifest aan het worden is.

12 januari,

Het is vanavond een uur of 6-7 voor de Capricorn nieuwe maan die uiterst krachtig is met een aantal mogelijke gewelds aspecten, maar naar ik denk leiden die gewelds aspecten eerder tot een versterking van de groeiende helderheid en zelfbeheersing in de US die tot aansluiting van de tot inzicht komende goedwillende Republikeinen zal leiden en tot de uitstoting van de liegende en gewelddadige hardcore Trumpers. Hier nog een korte onverwachte krachtige speech van de oud californische ‘Governator’ Arnold Schwarzenegger. Onverwacht helder en zeer to the point vind ik, https://www.youtube.com/watch?v=x_P-0I6sAck . Fascinerende tijd maar ik heb er alle vertrouwen in dat het allemaal goed komt. Ook deze laatste slag van de Amerikaanse burgeroorlog zal gewonnen worden door de Union. De tijd van het rechts-extremisme is het oude bewustzijn en zal gaan afsterven de komende jaren. Zie dit als een laatste oprisping. Bewustzijnsgroei en planetaire samenwerking is de noodzakelijke toekomst. De Trumpers vechten een hopeloos, tot verliezen gedoemd achterhoede gevecht.

Nou morgen weer vrij tijdens de lockdown, dus maar weer thuis amerikaanse Covid-tv kijken.

Astrologisch is het me innerlijk sinds 5 januari opgevallen dat de Pluto-Mercurius conjunctie bijzonder krachtig was en is. Het heeft effect op mijn brein en na de Saturnus-Mercurius conjunctie van 9 en 10 januari werd dat nog meer verstevigd en compacter gemaakt. Ik ben er van overtuigd dat dit de komende maanden van belang zal gaan zijn. Bovendien staat dit hele jaat de noordelijke maansknoop in Gemini dat geregeerd wordt door Mercurius; de noordelijke maansknoop is de richting van de gemeenschappelijke evolutie, 1,5 jaar per sterrenbeeld begonnen in mei vorig jaar. Tijdens de Pisces nacht en ochtend, 26 op 27 december, en verwijzend naar februari en maart, werd het me duidelijk dat dat eenpuntige concentratiepunt waar ik me nu al jaren op concentreer ook het ongedeelde brein is, de verenigde rechter en linker hersenhelft waar vorig jaar Pasen en Pinksteren al op voorgeschouwd werd. Ook Pinksteren valt natuurlijk in Gemini en is het feest dat hoort bij Mercurius. Die nacht van 26 op 27 december was een onrustige nacht dus ik verwacht in februari en maart wel wat onrust maar het eindigde met die verlichtende groei van binnen uit naar de Aries-nacht en het definitieve aangaan van het licht met Pasen. Er zal dit jaar verder een piek liggen in de zomer en in het slot voor de winter-zonnewende. Alle tussenliggende nachten voelden evengoed stabiel en positief aan wat niet wil zeggen dat er in de wereld geen explosieve ontwikkelingen zullen zijn net zoals dat momenteel aan het gebeuren is. Maar net als nu zal het blijken dat het noodzakelijk erupties zullen zijn om verouderde structuren en bewustzijns-toestanden om te stoten en plaats te maken voor de nieuwe bewustzijnsgroei. Het belangrijkste astrologische jaarlange aspect is ook een in principe explosief aspect. Het Uranus-Saturnus 3e quarter aspect, crisis in consciousness, dat dit jaar 3x exact zal plaatsvinden in februari, juni en december maar in principe het hele jaar merkbaar: het integrerende closing quarter aspect zal zoals ik eerder met de maan vertelde een goedschikse en kwaadschikse kant hebben waarbij de laatste conjunctie de eindoplossing biedt. Het verschil met de maan-cyclus is hier dat de Uranus-Saturnus cyclus 45 jaar duurt, en nu al 32 jaar onderweg is. Het ‘crisis in consciousness’ aspect werkt in principe hetzelfde als bij de maancyclus, zij het dat deze 2 grote en belangrijke planeten veel verdergaande effecten hebben. Bovendien bestrijkt het al dan niet geleerde inzicht hier de tijdsperiode van 32 jaar. Saturnus in de wereld staat voor fysieke dragende structuren zowel in het lichaam, botten en beenderen alswel fysieke maatschappelijke structuren zoals de wet en zoals in dit geval democratische instituties. Uranus staat voor het kosmische bewustijn, vrijheid, revolutie, sociale collectiviteit en gelijkheid, wetenschap, internet en de toekomst. Uranus handelt meestal door plotselinge veranderingen, bewustzijnsverhogingen en revoluties die onder grote druk staande energetische spanningen met een schok vrij maakt en herstelt. Uranus werkt momenteel zelf vanuit het meest compacte aardse teken Taurus en Saturnus vanuit het meest idealistische teken Aquarius. Fysiek is het dus het het best voor te stellen als een aardbeving waar de opgebouwde spanning in de aardkorst zich plotseling ontlaadt met een noodzakelijke bevrijdende schok. Meestal wordt Uranus voorgesteld als een bliksemschicht zijnde een onverwachte elektrische ontlading van spanningen in de atmosfeer. Maar zijnde in aardse Taurus is dit keer een aardbeving misschien meer toepasselijk. De laatste keer dat Uranus in Taurus was was van 1934 tot 1941, maar daar ontlaadde het zich met een totale ineenstorting van democratische maatschappelijke structuren en instituties. Dit keer zal de ontlading alleen niet functionerende maatschappelijke instituties doen instorten. Uranus bevrijdt als de idealen sterk genoeg zijn en gegrond in eeuwige morele waarheden.

Nogmaals: De kracht en zuiverheid van de intentie tot integer handelen bepaalt de sterkte van het geestelijke anker dat de samenleving bij elkaar houdt, wat vooral ervaarbaar is en getest wordt gedurende zelf veroorzaakte, individuele en collectieve turbulente stormen in mogelijk ontwrichtende tijden.

Dit is wat Uranus dient en nastreeft en als die morele intentie niet sterk genoeg is dan stort alles in en kunnen we met het geleerde in het achterhoofd weer opnieuw gaan bouwen zoals we na WO 2 de Verenigde Naties oprichtten, De EGKS en later de EU om de oorlogszucht te overwinnen door samenwerking. 1 stap terug en 2 stappen voorwaarts als mensheid. Nu wordt die oprechte intentie door genoeg mensen gedragen en vindt er dus maar beperkte instortingen plaats en na iedere beperkte instorting breekt daar een nieuw bewustzijnslicht door die zal transformeren in positieve zin. Het kenmerk van een instortend menselijke bouwwerkstructuur is de opkomst van het Fascisme als sloopkracht. Fascisme is de dierlijke menselijke staat, het recht van de sterkste, puur egoisme en gewelddadigheid. Het zal dit jaar veel te zien zijn over de wereld, zowel autoritaire staten, leiders contra vrijheidslievende burgers alswel democratisch redelijk werkende staten tegen van onderaf komende gewelddadige fascistische stromingen, maar zolang het niet de overhand neemt, en dat zal het niet doen, is het slechts een tijdelijk beperkt noodzakelijk kwaad, een karakteristiek van (beperkte) instortingen vanwege Uranus uitwerkingen, vooral in harde aspecten (conjunctie, quarter 1st and 3rd en de oppositie) met Saturnus, maar ook met kort durende harde Mars aspecten waar we er net 1 van zullen krijgen in de week na de inauguratie, en ook de harde aspecten tussen Uranus en Pluto maar dat is de komende decennia niet meer aan de hand. Maar Uranus-Saturnus dus wel het hele komende jaar. Het zijn bijzonder sterke dynamische en krachtige energieën, en als die niet goed gecontroleerd kunnen worden dan worden ze explosief. Vrijheid (Uranus) contra autoriteit, starheid, vastgelopen structuren (Saturnus).

Bijbehorend is het dit hele jaar ook opvallend dat tegelijk met de squares Saturnus ook in vrijwel exact sextile ( hulpvaardig aspect) komt met Cheiron in Aries. Cheiron is de gewonde heler die vanuit mededogen anderen heelt en daardoor ook zichzelf geestelijk heelt. Opvallend en veelzeggend astrologisch verschijnsel is dat dit helende aspect de confronterende square tussen Uranus en Saturnus het hele jaar begeleidt. Helemaal als je je realiseert dat de elliptische 51 jarige astronomische baan van Cheiron zich beweegt van de baan van Uranus naar de baan van Saturnus en daardoor astrologisch de heler, de verbinder tussen tegenstellingen wordt genoemd.

21 januari,

Het is nu iets meer dan een week na de nieuwe maan en die was en is zeker sterk. De eerste week was erg stormachtig, een boel blokkerende energieën van vroeger baanden zich een weg naar boven. Gelukkig bleven ze aan de oppervlakte en trokken ze me niet onder. Mercurius kwam ook binnen in zijn retrograde-schaduw en van de afgelopen jaren weet ik dat mijn verstand een soort van rust neemt om alles van de afgelopen 3 maanden te verwerken en te reorganiseren. Over een aantal weken komt hij dan hernieuwd over ditzelfde Aquarius traject heen. Maar het verraste me dus. Het is meestal een gevoel van blokkeren, dat ik geestelijk nog niet bevatten kan wat er gebeurt. Een periode van evaluatie en herbezinnen. Wat wel veranderde was dat op 19 januari, een uur voor de memorial voor de covid slachtoffers in Washington, de Zon in Aquarius aankwam en dat verlichtte de energie aanzienlijk, het viel me gelijk op. Die nieuwe tijd lijkt momenteel veel samen te vallen met de situatie in de US. De astrologische aspecten werken zich sterk uit in de Amerikaanse omschakeling van Trump naar Biden. Op zich niet vreemd natuurlijk want de wereldwijde invloed van wat er in de US gebeurt is groot. Maar hoe dan ook de komst van de Zon in Aquarius luidt duidelijk voelbaar het nieuwe tijdperk in vanaf inauguration-eve laat maar zeggen. De energie werd aanzienlijk lichter en dat zette zich voort bij de inauguratie zelf, een mooie veelbelovende dag met voor mij als hoogtepunt het gedicht van Amanda Gorman. Ik hoorde een paar uur later nog een interview met haar met Anderson Cooper. Ik link hier de tekst + het interview. De tekst in the guardian is langer dan het fragment in het interview, beiden dus zowel lezens- als bezienswaardig: https://www.theguardian.com/us-news/2021/jan/20/amanda-gorman-poem-biden-inauguration-transcript en het interview: https://www.youtube.com/watch?v=qHhut5nhI8g

De inauguratie viel trouwens vrij precies op het 1e kwartier maanfase, de fase waarin het nieuwe zich manifesteert, min of meer de lentefase in de jaarcyclus, het punt waar het nieuwe zich boven de grond begint te manifesteren. En die kiemfase kan vrij bruut zijn omdat het zich door de tegenstribbelende grond een weg omhoog moet banen. Zo heeft het proces als het ware onze hulp nodig, we moeten de weg vrij maken voor verdere groei uit vrije wil. Zo niet dan kan het nieuwe ook falen en weer terugvallen in het oude, dat is de betekenis van het eerste kwartier in elke cyclus tussen 2 planeten, net zoals de conjunctie, seeding-point, het midwinterpunt is in de jaarcyclus, het 3rd quarter point is de herfst en de oppositie is het midzomerpunt in de jaarcyclus. De kenmerken van deze punten in het jaar kan je dus toepassen op dezelfde punten in iedere cyclus tussen 2 willekeurige planeten. De kortste cyclus is de bekendste, de zon-maan cyclus die ongeveer 29 dagen duurt, en de traagste is de pluto-neptunus cyclus die 500 jaar duurt.

De Steiner spreuk voor deze lopende week:

“Van uit het diepste van het hart streeft de scheppingsmacht der ziel om in ’t mensenleven goddelijke krachten tot vruchtbare werkzaamheid te doen ontvlammen, en zelf gestalte aan te nemen in mensenliefde en in ’t menselijk werk.”

24 januari,

De uitwerking van van deze maancyclus is me deze laatste dagen compleet duidelijk geworden in de openingskwart fase. Ik heb de afgelopen weken af en toe verteld over de intensivering van het elektriserende aspect in mijn hoofd. Dat is nu overduidelijk. In de Aquarius nacht ( januari-februari) van 25 op 26 december verhaalde ik over een hoofdband die elektriserend aanvoelde en die daarna afzakte. Mijn hoofd voelt nu veel compacter, elektriserender en stralender. Het is nu duidelijker afgebakend met een grens die loopt van vlak boven mijn ogen aan de voorkant, schuin aflopend aan de zijkanten tot aan de onderkanten van mijn oren en vandaar aan de achterkant rechtstreeks verbonden met elkaar; een soort van halve voetbal in mijn hoofd die schuin geplaatst staat, en dan aan de binnenkant van mijn schedel natuurlijk. Het is een groeiproces in mijn hoofd geweest die begon met de Pluto-Mercurius conjunctie in de nacht van 4 op 5 januari maar ook gerelateerd aan deze lopende maancyclus. De afgelopen jaren heb ik natuurlijk geregeld geschreven over het innerlijke proces van een plastisch aanvoelend innerlijk brein dat steeds meer stolt. Ik weet dat het onbegrijpelijk klinkt maar toch is dit het wat ik voel. En dat gestold aanvoelende brein is wat nu blijvend actief lijkt te gaan worden. Het moet te maken hebben met de aanloop naar het verenigen van de linker en rechter hersenhelft wat weer verwijst naar de laatste alswel de komende Pinkstertijd. In ieder geval is het fysiek manifest worden van dit innerlijk proces gedurende het openingskwart van deze maanfase wat er aan het gebeuren is gedurende deze maancyclus. De 28e is het volle maan dus het hoogtepunt van dit proces; we zullen het dus wel zien. Hier volgt nog de nieuwe Steiner weekspreuk die vandaag inzet:

“In deze donkere wintertijd is openbaring van de eigen kracht de sterke drijfveer van de ziel om duisternissen te doordringen en door hartewarmte vol verwachting de zintuigopenbaring te voorvoelen.”

29 januari,

Het is nu de nacht van de volle maan een uur of 8 na de exacte volle maan en hij is zo intens. Vooral de Pluto-Venus conjunctie eigenlijk die tegelijk plaatsvindt. Het is zo intens lichamelijk in mijn bovenlichaam. Net als de Mercurius conjunctie dat met mijn hoofd deed doet Venus dat met mijn bovenlichaam. De lichamelijkheid wordt zo intens versterkt. Mijn innerlijke hoofd en lichaam worden zo compact en stevig. Ik moest het even melden.

Ik heb het even opgezocht maar op de 13e februari, 2 dagen na de Aquarius nieuwe maan (Chinees nieuw jaar trouwens) komen die vernieuwde Venus en Mercurius conjunct met elkaar, lijkt me een belangrijk moment, Volgens mij, en volgens Dane Rudhyar trouwens, is dit het moment dat de nieuwe Mercurius, Venus en Mars aan elkaar gekoppeld worden: Mars de praktische doe energie werkend vanuit de nieuwe Venus-waarden en gedirigeerd door de nieuwe getransformeerde Mercurius. Het lijkt me het activatiepunt van de 3 nieuw getransformeerde persoonlijke planeten alhoewel Mercurius wel nog 1-2 weken retrograde is. We zullen zien!!

6 februari,

De afgelopen week is onverwacht toch weer iets anders verlopen dan ik zou denken, alhoewel ik niet echt verwachtingen heb. Wat er anders is is dat ik een boel slaap en veel water en vruchtensappen drink. Het voelt aan alsof het zo rustig mogelijk in mijn brein moet zijn en slapend ben ik het minst een dwarsligger. Want er wordt innerlijk wel gewerkt; Het is net als in de Aquarius-nacht (25 op 26 december) een prettig elektriserend gevoel in mijn hele lichaam en vooral in mijn hoofd. Alle mogelijke opwinding en drukte in mijn hoofd vertraagd en saboteert dat innerlijke werk. Maar gezien de uiterlijk rustige Covid tijd past die behoefte aan rust prima in mijn dagelijks leven. Ik voel me dus goed zo maar heb eigenlijk weinig te melden. Het voelt een beetje als een soortement van winterslaapje op het moment.

8 februari,

Vandaag drong het tot me door dat die week hiervoor met dat sterk elektriserende gevoel samenviel met de conjunctie van Mercurius met mijn natale Mars die op 25 graden Aquarius staat, precies het punt waar Mercurius stationair retrograde stond voor een week of zo. dat moet het zijn want ik lijk nu weer wakkerder te worden. een boel activiteit in mijn brein, het Mercurius domein. Later vandaag komt Mercurius conjunct met de Zon, dus het startpunt van de nieuwe 4 maandelijkse Zon-Mercurius cyclus. En daar Mercurius steeds merkbaarder actief wordt kijk ik bijzonder uit naar deze cyclus die tot in juni loopt.

Het is trouwens opvallend hoe de opstanden in de wereld toe aan het toenemen zijn, Uranus-Saturnus 3e kwartier!

12 februari,

De afgelopen nacht was het de nieuwe maan in Aquarius, de eerste in 600 jaar waarbij ook Jupiter en Saturnus samen in Aquarius staan en om het stellium compleet te maken ook nog Venus en een Mercurius retrograde + nog een stel krachtige aspecten. Kortom een krachtige aankondiging van een Aquarius verandering, een explosieve vernieuwingsdrang! Daarbij wel gezegd dat het nog moet groeien, deze maand en komende jaren. Innerlijk voelt het momenteel heel teder en breekbaar. Het innerlijke hoofd voelt af en zacht gloeiend maar nog wel breekbaar. We zijn natuurlijk nog ondergronds in de winter, het is ook lekker koud, zelfs sneeuw hier aan zee maar gelukkig wel droge kou, dus geen slip-partijen. Geestelijke activiteiten zijn ook ondergronds in de winter, ter voorbereiding op de lente, ter voorbereiding op Pasen. Ik voel me rustig en afwachtend; overmorgen volgt er nog de Mercurius-Venus conjunctie en daarna nog de Mercurius-Jupiter conjunctie er vlak na. En omdat mijn natale Mars ook in Aquarius staat komen Mercurius, Venus en Mars elkaar deze maand allemaal tegen en dat is volgens mij deze keer erg belangrijk; mijn intuïtie zegt me dat ze deze maand allemaal aan elkaar gekoppeld worden als de dienaren van de nieuwe tijd; Mercurius als de nieuwe verbinder tijdens en na deze retrograde, Venus als de nieuwe richting gevende waarden-gever (de bron) en de nieuwe Mars als de wereldlijke praktische uitvoerder. En dat alles beginnend binnen Aquarius. Dit is zoals ik het ervaar momenteel maar het praktische zichtbare resultaat zal nog een paar maanden op zich laten wachten. De Heilige Nachten wezen naar Pasen en St Jan, maar ik kan het van binnen al voelen groeien.

15 februari,

De nieuwe maan is nu een paar dagen onderweg en de dagen van de 12e tot nu waren ook de dagen van de conjuncties tussen Mercurius, Venus en Jupiter die erg versterkend waren, in ieder geval voor mij. Ik heb hiervoor al genoemd dat mijn nieuwe innerlijke brein in principe af is. En daar kwam, door die conjuncties, nu de intensivering van mijn bovenlichaam bij, die voelt nu ook in principe af alhoewel ik persoonlijk denk dat dat pas af is als tussen 21 en 24 februari Venus conjunct mijn natale Mars komt en tegelijk square op transiterende Mars in Taurus. Ook Mercurius gaat weer direct op de 21e en is zo’n beetje begin maart op hetzelfde punt aanbeland om alles nog eens te bekrachtigen. En dan zijn we ongeveer aanbeland in de Lijdenstijd, de voorbereidingstijd op Pasen, de ontspruitingstijd van het jaar. Dat zal zo’n beetje het tijdschema zijn de komende 6 weken denk ik, maar we zullen zien.

Ik voel wel weer een grote drang tot rust, slapen, veel water en vruchtensappen en zo min mogelijk opwinding en zoveel mogelijk eenpuntige concentratie. De buitenwereld is aan het vervagen voor me terwijl mijn innerlijke lichaam steeds substantiëler wordt.

18 februari,

De innerlijke energie is deze dagen nog nooit zo krachtig geweest, én helend. Het lijkt alsof ik vanuit mijn hoofd langzaam maar zeker uit een moeras getrokken word. Alles waar ik jaren of zelfs decennia bewust/onbewust aan vast heb gezeten begint los te laten. Het voelt als een langzaam losmakend en opstijgend proces en ik doe mijn best om zo min mogelijk in de weg te zitten alhoewel er altijd tegenstribbelende krachten zijn maar dit keer lijkt de opstijgende kracht veel sterker. Maar toch blijven concentreren op die opstijgende kracht, maak gebruik van de geboden hulp Peter.

Morgen is het trouwens ook eerste kwartier van deze maancyclus, dezelfde thematiek dus, ontkiemen van het nieuwe maan zaad!! Opwaartse groei door de weerstanden heen.

Ik moet trouwens ook nog even zeggen dat ik de afgelopen maanden me wat teveel heb mee laten slepen door het anti-Trumpisme. Ik kan me mijn hele leven al druk maken om het gedrag van botte egoisten die gewetenloos over lijken gaan en zonder enig mededogen mensen de grond in stampen, onderdrukken en de aarde onbewust vernietigen, direct of indirect. Maar door de innerlijke focus word ik me ook steeds weer bewust dat ze gewoon voor mijn bewustzijn een spiegeling zijn van mijn eigen onbewuste egoisme; datgene waar ik nu juist uitgetrokken wordt door spirituele krachten, en of mijn hoger ik. Ze vertegenwoordigen mijn eigen lagere impulsen die uiteindelijk ook niet weten wat ze doen. En ook hen moet ik dus loslaten en ze accepteren als deel van het geheel en alleen maar hopen dat het licht een keertje bij ze door wil dringen. En dit jaar verwacht ik dat dat bij een boel van hen zal gebeuren. Om met Amanda Gorman te spreken:

“THE NEW DAWN BLOOMS AS WE FREE IT.

FOR THERE IS ALWAYS LIGHT,

IF ONLY WE’RE BRAVE ENOUGH TO SEE IT.

IF ONLY WE’RE BRAVE ENOUGH TO BE IT.

23 februari,

We zitten nog net in de eerste kwartier maanfase en het is een opvallende maan, erg sterk en het lijkt alsof alles zich aan het verdikken is innerlijk, het wordt steeds massiever. Ik weet dat ik die woorden vaker gebruik maar dat komt omdat ik niet weet welke massiviteit het maximum is. Het lijkt helemaal dicht te groeien van binnen en uiterlijke impulsen krijgen steeds minder invloed op me. Ik rust en slaap veel zoals vaker gezegd met veel water en sap. Zo min mogelijk het proces verstoren lijkt het devies. Een beetje eenzijdig en weinig spectaculair maar innerlijk is het dat wel zeker. We hebben nog een maand tot de lente-equinox en 6 weken tot Pasen, de periode dat de geest zich weer naar buiten keert.

27 februari,

Het was vanochtend volle maan en het is wel zeker een helende volle maan in Virgo. Het veroordelende naar, laten we zeggen het ronduit zelfzuchtige deel van de wereldbevolking die oogkleppen ophebben wat betreft hun vernietigende handelen wereldwijd, is momenteel verdwenen. Ik vind het evengoed nog dombo’s hoor, maar ja ze weten gewoon niet beter, ze hebben inderdaad gewoon oogkleppen op die ze beletten om te zien wat ze aanrichten, hun zelfzuchtigheid beperkt ze om te zien wat ze blijven vernietigen. Net zo alsdat mijn eigen zelfzuchtige deel dat doet.

Nou zal dat natuurlijk wel weer eens veranderen maar momenteel kan ik het zo accepteren. Zal ook wel moeten natuurlijk als ik mezelf wil bevrijden. Ik kan mezelf immers alleen bevrijden als ik het geheel aanvaard en dus eigenlijk in mijn hoofd het geheel eveneens bevrijd. Het blijft nou eenmaal een proces van 2 stappen voorwaarts en 1 stap terug. Het hardnekkige steeds weer opnieuw vooruit willen gaan ondanks de terugslagen is noodzaak bij de Wilsweg. Momenteel voelt mijn hoofd heel en elektriserend stralend. De Pisces-nacht bij de Heilige nachten voelde chaotisch aan met een toenemende concentratie op het focus-punt in mijn hoofd, wat dus gelijk is aan dit stralende elektriserende innerlijke hoofd. Uiteindelijk verwerd dit focuspunt tot het lichtpunt dat met Pasen, de Aries-nacht, uitgroeide tot hét licht en leven gevende stralende lichtpunt in mijn hoofd. Alles komt nu wel erg dichtbij, de fysieke preparatie lijkt bijna klaar voor wat er ook moet gaan gebeuren, ik heb geen idee, ik wil er ook niet over nadenken, ik leef in de volledige overgave dat de spirituele wereld weet wat goed voor mij en voor het geheel is.

Deze maancyclus tot nu toe is heel fysiek geweest en de afnemende maancyclus-helft is normaal gesproken integrerend van dat wat er de wassende maancyclus-helft is opgebouwd. En dat zal dus ook fysiek van aard moeten zijn de komende 2 weken. Concentratie blijven volhouden dus, mezelf overgeven, zo min mogelijk obstructie van mijn lager ik en het innerlijke proces laten plaatsvinden. Virgo is belangrijk in mijn horoscoop, het punt waar de oplossingen vandaan moeten komen: zuivering van intenties en concentratie!

28 februari,

Astrologisch lijkt ook alles klaar voor de komende maand. Mijn persoonlijk belangrijkste aspecten zijn de T-square ( spannings-aspect vooral tussen grote invloedrijke en trager gaande planeten, en dan ook nog in vaste tekens: een vast T-square dus, tussen Saturnus-Uranus en mijn natale Neptunus op 8 graden Scorpio (rechthoekige driehoek volgens Rudhyar die als oplossing verwijst naar 8-9-10 graden Leo, zijnde de 4e en lege poot van de driehoek.) Ik plaats hier nog een link naar de Sabian-degrees in de interpretatie van Dane Rudhyar. Weet dan wel dat die geschreven zijn in eeuw-notaties, dus van de achtste tot de negende graad Leo is bij de Sabian-degrees de negende graad net zoals de 20e eeuw van 1900 tot 2000 gaat. Daarnaast zijn alle graden deel van een groepje van 5 graden waarvan de 4e steeds een methodiek of een techniek beschrijft en de 5e een mogelijk eindresultaat. Mogelijk omdat er meerdere en dus verschillende niveaus van inzicht en begrip zijn. De negende graad Leo is dus de 4e graad van het cluster tussen 5 en 10 Leo. Kijk maar of je er iets mee kan of dat andere graden die met je eigen leven te maken hebben je iets zeggen. De Sabian degrees: http://mindfire.ca/An%20Astrological%20Mandala/An%20Astrological%20Mandala%20-%20Leo%201-15.htm Officieel staat er in de balk dat de de site niet veilig is, maar dat is ie wel. Ze doen gewoon niet aan de officiele systematiek bij mindfire.ca . Succes er mee!

Daarnaast zijn er naast gemeenschappelijke aspecten nog een paar belangrijke persoonlijke aspecten deze weken: Chiron conjunct mijn natale Zon en beiden sextiel Saturnus. Neptunus conjunct mijn South-Node en IC en eind maart Zon, Venus en Chiron conjunct mijn natale Zon. Alles wat er de laatste maanden en misschien zelfs wel de laatste 29 jaar spiritueel met me gebeurd is lijkt naar deze kerstmis-Pasen-Pinksteren en St Jan te voeren. Dit half jaar tot de zomer waar we nu inzitten lijkt de culminatie te zijn en daar ik de verwantschap voel met de wereld-ontwikkelingen ga ik er van uit dat er dit half jaar ook belangrijke ontwikkelingen en verheffingen van collectief bewustzijn zullen volgen . Met Pasen volgt er een eerste bovengrondse manifestatie, gevolgd door een groei en bloeseming naar Pinksteren en St Jan. Als je wilt zou je ook Golgotha in dit blog kunnen lezen omdat het over mijn eigen directe ervaringen over deze periode gaat: https://peterwolfs.com/2018/03/ De fysieke ervaringen deze maanden doen mijn geloof versterken dat we de fysieke opstanding naderen, of in ieder geval een belangrijke tussenfase. De voorbereiding is nog niet zo innerlijk fysiek geweest.

Ik denk net: wat gebruik ik vandaag toch een grote woorden! En daarna drong het tot me door dat de Bergrede van Christus (Mattheüs 5) bij deze komende, de 5e week voor Pasen hoort. Het is de laatste week voordat de Lijdenstijd begint. Niet dat het voorgaande ook maar iets op de Bergrede lijkt, maar het gaat wel over de toekomst, grotere dingen en overzichten dan dat ik normaal schrijf. Zomaar spontaan!

2 maart,

Ik moet dit nou trouwens echt vermelden omdat het een nog onbekend lichamelijk verschijnsel is wat ik nog niet eerder meegemaakt heb maar wat er wel duidelijk een uitvloeisel van is. Afgelopen weekend voelde mijn hoofd als een elektrische sfeer, een bol, zoals verteld en de dagen erna lijkt het uit te stromen maar nu ook naar mijn ledematen, zelfs tot in de uiteinden, mijn handen en voeten. En het is een vreemde gewaarwording; maandagochtend leek het eerst bij het wakker worden alsof mijn arm sliep, de bekende tintelingen in mijn arm die daarbij horen maar het viel me gelijk op dat het niet verdoofd aanvoelde en ik kon alles goed bewegen, alleen die tintelingen! Dat breidde zich gisteren en vandaag uit in sterkte over mijn hele lichaam, vooral mijn voeten en handen. Zoals ik nu zit te typen tintelen al mijn vingers en mijn 2 handen. Een aangenaam gevoel hoor maar nog nooit ervaren op deze manier. Volgens mij heeft het te maken met de nieuwe verhoogde staat van Mercurius, Mars en Venus. Er volgen deze maand nog een paar interessante aspecten van deze planeten die hier volgens mij ook mee te maken hebben te beginnen met 3-4-5-6 maart, aansluitend met wat er nu dus fysiek met me gebeurt. De behoefte aan slaap, sap en water is ook enorm om de spirituele energie zoveel mogelijk te ondersteunen en de ruimte te geven. Mijn lagere ik doet heel weinig meer hoor, het lijkt zich te schikken in zijn lot, geeft zich over aan het spirituele proces en zijn normale onwetende obstructie is minimaal, maar slapen is altijd nog minimaler. Goede Vrijdag symboliseert immers de dood van het lager ik, de overgave aan het hogere ik, de Levenskracht zelf. (zie het voornoemde paasblog via de link)

4 maart,

Het wordt alleen maar sterker! De tintelingen worden over mijn hele lichaam sterker. Het is absoluut positief hoor, ik ken de tintelingen als er zenuwen klem zitten maar dit is absoluut zeer positief, ik vermoed dat het de nieuwe Mars werking is. Astrologisch zijn er deze dagen meerdere zaken aan de hand. Direct met deze verschijnselen hebben meerdere dingen te maken denk ik: eerst de afgelopen week-of twee was er een grote aarde driehoek tussen Pluto-Mars en mijn natale MC conjunct North-Node op bijna 25graden Virgo. Mars is nu net over naar Gemini sinds een uur tot eind april trouwens. En wat er sinds het weekend speelt en komende nacht exact wordt is de Jupiter-Mercurius conjunctie 17 graden Aquarius in mijn 3e huis, huis van Mercurius, in exacte oppositie met mijn natale Uranus in Leo en trine naar de North Node in Gemini, het sterrenbeeld van Mercurius. Dat moet een grote bevrijdende werking hebben op mijn brein en dat heeft het dus. Daarnaast is de Zon momenteel in Pisces conjunct mijn natale Venus-Mercurius conjunctie in 3. En transiterende Venus is momenteel in driehoek en sextiel met die Uranus-natale Neptunus oppositie.

Wat er ook nu veranderd is dat die tintelingen zich bijzonder sterk over mijn hele aangezicht verspreiden vanuit mijn derde oog als kern. Ik herinner me van de Pisces nacht, 26-27 december, dat de concentratie steeds meer op mijn derde oog en mijn innerlijk hoofd kwam te liggen en dat dat lichtpunt zich van daar uit begon uit te breiden; dat punt waar ik me eigenlijk al jaren eenpuntig op loop te concentreren. Dat alles lijkt nu dus te gebeuren en het is prachtig. Vanuit dit gebeuren wordt het ook steeds makkelijker om mezelf helemaal te accepteren, mijn eigen bewust of onbewuste egoisme en ook het wereldlijke egoisme (bv het Trumpisme, ze weten echt niet wat ze doen, net als mijn eigen egoisme) Dit acceptatie- en helings-proces lijkt zich momenteel te versnellen wat ook weer momenteel overeen komt met mijn natale Zon conjunctie met Chiron en de overkoepelende oppositie tussen Uranus en mijn natale Neptunus, en Saturnus die de voornoemde T-square compleet maakt. Het is een fascinerende tijd en ik sta vol verbazing naar de ontwikkelingen in mijn horoscoop te kijken. Alle ontwikkelingen volstrekken zich letterlijk, ook innerlijk en fysiek dus!

En laten we hopen dat deze versnelde ontwikkelingen ook in de wereld gaan plaatsvinden deze maanden. Ik heb er eigenlijk wel goede hoop op dat dat gaat gebeuren gezien de veel ervaren synchroniciteit.

6 maart,

Even een korte registratie van vannacht omdat het toch wel bijzonder was. Ik kon niet slapen vannacht en lichamelijk was alles heel krachtig met als extra een heel massief gevoel in mijn hele bovenlichaam. Kijkend op mijn horoscoop kon het alleen maar de combinatie zijn tussen 3e kwartier maan (integrerend en loslaten van het oude van deze maancyclus), en het feit dat de maan precies conjunct de South-Node staat op 15 graden Sagittarius, wat dan ook weer betekent door het 3e kwart, dat de Zon in 15 graden Pisces precies square staat op de hele Nodal-ax, zowel South als North. Een versterking van de South Node in Sagittarius die overbodig geworden spirituele en wereldlijke perspectieven uit het verleden eruit veegt om plaats te maken voor nieuwe percepties voor en vanuit de toekomst, de North-Node in Gemini, beiden in het mentale gebied dus. Dit gebeurt dus voor de hele wereld, het bijzondere voor mij is dat ik die aspecten steeds krachtiger ga voelen. En als ik terugdenk aan vorig jaar toen gebeurde dat vooral een week of 2 weken voor Pasen, maar nu zijn we 5 weken en meer voor Pasen en het is al zo krachtig. Dat moest ik even kwijt. Een goede uitleg over de Nodal-Axes in Gemini en Sagittarius vond ik trouwens deze link van Tara Nikita, die weet er stukken meer van dan ik, ik ervaar het slechts: https://www.youtube.com/watch?v=eoV4vwHiG38

7 maart,

Het is nu zondagmiddag en 1,5 dag na dat nachtelijke gebeuren en ik kom er langzaam achter dat er echt wat verandert is door die nacht. Ik voelde gisteren al dat er wat weg is in mezelf en in de loop van de tijd tot nu toe wordt dat gevoel steeds duidelijker. Dat wat weg is zijn de lager-ik oprispingen uit mijn onderbuik, het is alsof ze compleet verwijderd zijn, eigenlijk letterlijk wat het accent op de south-node symboliseert. Paf…in één keer weg. Het voelt nu een beetje hol in mijn onderbuik maar ik neem aan dat het wel weer gevuld gaat worden met spirituele energie de komende weken. Ik mis het zo duidelijk omdat het zo’n hardnekkig gevoel was wat maar niet los wilde komen de afgelopen jaren, een soort van plakkerige teer wat maar niet los wilde komen van de bodem van mijn ziel. Ik was er zo aangewend dat ik me niet bewust was dat het los kon. Het wordt nu steeds helderder daar en het voelt wat leeg maar ik neem aan dat dat tijdelijk is. Het oude moet er immers eerst uit voordat het nieuwe binnen kan. Opvallend is ook dat mijn koffiedrinken tegelijk is gestopt, een hardnekkige levenslange gewoonte. Een nieuwe ervaring dus zo in de aanloop naar Pasen. Ik geef hier nog even de Steiner weekspreuk van vorige week:

“In ’t licht dat uit de wereldhoogten machtig wil stromen tot de ziel, verschijne, zieleraadselen ontwarrend, de zekerheid van het werelddenken, verzamelend zijn stralen-macht, in ’t mensenhart de liefde wekkend.”

En om die traditie tot Pasen maar voort te zetten volgt hier gelijk de spreuk voor de komende week. Het is vandaag de eerste zondag van de Lijdenstijd en dus ook de dag dat de aartsengel Rafael het estafettestokje overneemt van Gabriel (zie Golgotha-blog zoals een paar dagen eerder gelinkt). Rafael is de heelmeester (mercurius) onder de aarsengelen en begeleidt het helende lente-proces in het voorjaar waar de aarde weer met de hemel wordt verbonden, van het zwart van de Lijdenstijd via het purpel en het rood van Pasen en het groen van het voorjaar naar het wit van Pinksteren. De jaarlijkse opstandingstijd dus! Hier dus de weekspreuk voor de week die vandaag begint:

“Ik voel de kracht van het wereld-zijn: zo spreekt het heldere denken, indachtig de eigen geestelijk groei in donkere wereldnachten, en wijdt aan de nabije werelddag zijn hoopvervulde zielestraling.”

11 maart,

We zitten nu in de balsamic-maanfase, de laatste 3 dagen voor de nieuwe maan op zaterdag 13 maart. Het is feitelijk een voorbereidingsfase voor die nieuwe maan en al het bereikte van de afgelopen maancyclus wordt geconcentreerd en ge-essentialiseerd als zaad voor de nieuwe maancyclus, de Pisces-nieuwe maan van overmorgen. En wat een maancyclus was het afgelopen maand! Ik geloof niet dat ik ooit zo’n krachtige cyclus heb meegemaakt, zo fysiek en zo transformerend. Ik voel me een totaal ander mens momenteel, klaar voor de definitieve transformatie, ik barst bijna uit elkaar: de afgelopen weken heb ik het veel gehad over de ongelooflijke transformaties in mijn brein en momenteel is het zover dat ik tijdens het me concentreren op dat rustpunt in dat brein, ik af en toe flitsen binnen krijg van het barsten van dat concentratiepunt. Ik ervaar het nu als een zaadje dat open begint te breken en door die barsten dringt een krachtig helder licht naar buiten. Het is nog niet zover, maar het eindpunt is niet ver meer. Ik moest gelijk denken aan de stelling van Dane Rudhyar dat de kruisiging het equivalent is van het natuurlijke openbarsten van een plantenzaadje, het is het kiemproces in de natuur. Het is de overgave van het begrensde lagere ik dat in duisternis leeft, aan de levenskracht zelf: vanuit de duisternis, het onbekende, het licht vol vertrouwen tegemoet.

Indachtig Rudhyar ging ik later op de dag nog even wat rondzoeken in zijn werk en ik stuitte toen op een artikel van hem dat ogenschijnlijk over wat anders gaat maar uiteindelijk mijn ontwikkelingsweg, de Saturnusweg, beschrijft in een notendop. http://www.khaldea.com/rudhyar/astroarticles/planetaryoctaves.php Voor iedere astroloog zal het fascinerend zijn om dit te lezen en ik kan het onafhankelijk van Rudhyar vanuit de praktijk beamen dat alles klopt. Als niet astroloog zal het wat taai zijn maar, met wat wil en doorzettingsvermogen niet onleesbaar. Geschreven ergens in 1950, waanzinnig!!!! En zo slecht bekend onder astrologen!!

Om het in het kort te zeggen, mijn Venus-archetype is tot leven gekomen en het zaad staat op barsten deze weken en zal gaan ontkiemen deze Paasweek. Klinkt cryptisch maar het wordt uitgelegd in dat artikel. Fascinerend is trouwens ook dat vanuit zijn systematiek Pluto, transformatie, logisch gekoppeld wordt aan Aries. Ik ben en blijf vol geconcentreerd en vol vertrouwen!

Nog even herhalen wat mijn innerlijke ervaring was met het Venus-Starpoint van 3 juni 2020 op 13 graden Gemini:

“Venus herself in her higher expression has of course to do with the evolutionary journey to purify the heart ever more, making ever more room for Love by voluntarily sacrificing the self-centredness, the fear and the hate. And this conjunction on june 3 and beyond will be a milestone because it is needed in the world. Only Love can really unite, starting for the ones that can hear, see and sense the calling of the heart. But stay also aware that the forces of stagnation wont give up easily, we’re not there yet.”.

Het is eigenlijk datgene wat moet gebeuren om aan de voorwaarden te voldoen voor het ontwaken van het Venus zaad zoals beschreven in het artikel. Integriteit 1 beschrijft de voorwaarde om te komen tot een ontwaken van het Venus-zaad en “de edelsteen van de menselijke geest” zoals beschreven in Integriteit 2 is letterlijk het kiemen van het Venus-zaad zoals beschreven in het artikel

De paasweek en de aanloop daarvan is het culminatiepunt van deze cyclus, de “volle maans” positie als het ware van de Venus-cyclus die vorig jaar begon. En het is ook tegelijk een culminatie van het Aries-Venus-Starpoint van 4 jaar geleden wat toen een retrograde conjunctie was, de “nieuwe maanfase” van een Venus-cyclus net als die van afgelopen juni. En die van 4 jaar geleden was voor mij ook een waanzinnige ervaring, alhoewel ik toen nog niets wist van astrologie. Ik heb het wel ergens achteraf beschreven in naar ik geloof in “Pasen 2018”: het was de beschrijving van de vorming van de “helm” aan de binnenkant van mijn schedel, dat gebeurde in maart 2017 aan het begin van mijn spirituele her-ontwaken vanaf december 2016. Hoe dan ook deze komende Zon-Venus conjunctie met Chiron de laatste week van maart en de 1e week van april is de culminatie van beiden Venus-cycli. En, als extra is in die weken ook Mars conjunct de North-Node op hetzelfde punt in Gemini alsdat het Gemini-Venus-Starpoint plaatsvond op 3 juni vorig jaar. En Mars en de North-Node zijn ook nog een sextiel het gebeuren in Aries en trine met Saturnus in Aquarius. En gezien mijn sterke ervaringen vorig jaar Pasen kan het eigenlijk niet anders dan dat het deze paasweek allemaal samenkomt. We worden wakker gemaakt!! Het is tijd voor de opstanding!! Ik weet niet hoe alles gaat gebeuren maar wel dat het gaat gebeuren!!! Ik kan me alleen voorbereiden zoals ik me nu jaren voorbereid: het zuiveren van mijn eigen intenties en het concentreren op het innerlijke punt in mijn hoofd!!

13 maart,

Het is vandaag de dag van de nieuwe maan en normaal voel je nog niet iets gedefinieerds op zo’n eerste dag maar vandaag moet ik toch melden dat mijn aangezicht helemaal elektriserend straalde vanuit mijn derde oog. Voor de rest wil ik ook nog toevoegen dat ik gisteren ook nog in een boek keek dat ik van 2001 tot 2004 steeds weer las. Het ging over de jaargetijden (in de stroom van het jaar. niet meer verkrijgbaar) en elke week werd oa gekoppeld aan een bijbelcitaat. Vandaar dat ik weer eens terugkeek naar deze weken en voor de afgelopen week was dat eigenlijk wel bijzonder toepasselijk, Lukas 11 29-36, het teken van Jona. Het grootste stuk daaruit is de vergelijking met de lamp die ik hier zal overschrijven:

“Niemand neemt een lamp en zet ze in een kelder of onder een korenmaat. Maar hij zet ze op een luchter, opdat allen, die binnenkomen, het licht zien. De lichtbron van het lichaam is uw oog. Wanneer uw oog onbevangen waarneemt, is ook uw hele lichaam doorlicht; wanneer het echter vertroebeld is, is ook uw lichaam duister, Zie dan toe, dat niet uw innerlijk duisternis zij! Indien dan uw lichaam geheel doorlicht is, zonder enig duister deel, dan zal het geheel lichtend zijn zoals het is, wanneer de lamp u verlicht met haar stralen.”

Dat was dan net op tijd want pas sinds een week voel ik het geschenk van innerlijke zuiverheid. Het is nu pas zo krachtig en innerlijk schoon dat ik het vertrouwen heb dat het voldoet. En ik weet dat het me geschonken is. Het is geen eigen verdienste. Ik schreef ook dat tegelijk met die schoonmaak mijn koffie-verslaving over was en dat is zeker zo maar eveneens veranderde mijn eetpatroon gelijk, het is nu een stuk minder en gezonder. Het beoefenen van integriteit 1, het tegenhouden van angst-haat en zelfzuchtige impulsen is nu een stuk makkelijker geworden maar nog wel steeds nodig af en toe. Ik voel als het ware onmiddellijk de negativiteit er van wat voelbaar obstructief is voor het proces en laat dan gelijk los, het splijt als het ware. Liefde ( = de Levenskracht) is uiteindelijk de enige kracht die kan verbinden en helen en het innerlijke brein en het innerlijke lichaam is zich nu net aan het voorbereiden om die immense kracht te kunnen bevatten met Pasen als kosmos en aarde elkaar weer terugvinden na een half jaar gescheiden te zijn geweest. De geest heeft immers alleen bewust toegang tot de aarde door de mens heen in de winterhelft van het jaar. In de winterhelft kan de geest de aarde en de mens transformeren zoals ook blijkt uit dit blog. Het najaar is de afdaling van de geest in de stof en het voorjaar is de opstijging van de geest uit de stof.

16 maart,

We zitten nog in de openingsfase van de nieuwe maan en ik voel de uitbreiding in mijn hoofd, er worden allerlei nieuwe verbindingen gelegd, het bruist van activiteit en verder wacht ik af, rust en zo min mogelijk obstructie. Zoveel sap en water drinken als een paar weken geleden doe ik niet meer, het lijkt niet meer nodig maar als een goede gewoonte doe ik het nog wel in mindere mate. Hier volgt nog de Steiner-weekspreuk voor deze lopende week:

“Zo spreekt tot het mensen-ik, zich machtig openbarend en zijn wezens-eigen kracht bevrijdend, de wordingsvreugd van het wereld-zijn: In u mijn leven dragend vanuit zijn toverban, bereik ik pas mijn ware doel.”

22 maart,

De afgelopen week is het erg rustig geweest, mijn bewustzijn was meer in een soort van ruststand, alsof ik ronddreef in een warm bad. De energie verplaatste zich wel van mijn hoofd naar mijn bovenlichaam. het innerlijk lichaam werd massiever en sterker. De tintelingen zijn trouwens steeds gebleven, vooral geconcentreerd in mijn handen en voeten, maar voelt prettig. De energie veranderde de 20e met het bereiken van de equinox op 0 graden Aries. Binnen een half uur voelde ik verandering, een binnen druppelen van vurige energie dat in de daaropvolgende 2 dagen met golven groeide en nog steeds groeit. Soms is het minder maar dan is het daarna weer bijzonder sterk. Zondag, gisteren, was het ook het eerste kwartier van de maancyclus en vooral ’s avonds en ’s nachts was dat bijzonder krachtig. zo werd ik ’s nachts wakker van een vurige instroom in mijn ziel; ik ervaarde, en zag op de een of andere manier, mijn innerlijke lichaam als een vurige cocon waarbij de wanden als het ware gehard werden. Zoal ik vaker verteld heb kan ik soms barsten voelen in mijn innerlijke schedel als ik angst-haat- en zelfzuchtige gedachten en/of verlangens toelaat alhoewel dat nu sinds een paar weken tot een minimum is beperkt. En nu was dat gevoel ’s nachts alsof dat vuur die barstjes uittestte op hun soliditeit en ze op de een of andere manier dichtschroeide waar dat nodig was. Klinkt vreemd maar ik werd er steeds half-slapend wakker van en dan bleef dat beeld bij me. Hoe dan ook de Aries-maand is begonnen. We zijn nu net de laatste voorbereidende week voor de Paas-week gestart, de nieuwe scheppingsweek uitmondend in Pasen. Hier volgt nog de Steiner weekspreuk voor deze week:

“In ’t innerlijk van het mensenwezen stort zich de rijkdom van de zintuigwereld uit, de wereldgeest vindt zichzelve terug in het spiegelbeeld van het menselijke oog, dat nu zijn kracht uit hem opnieuw moet putten.”

26 maart,

Het is nu zeer vroeg in de ochtend en ik kan niet slapen, het tintelt en het bruist in mijn hoofd. Ik voel me vrolijk en prima. Het is een paar uur voor de Zon-Venus conjunctie en ik ben er zeker van dat dat me wakker houdt. Het is een belangrijke conjunctie. Een paar uur na die conjunctie zullen ze beiden conjunct komen mat mijn natale Zon op 6 graden Aries en met zijn drieën zullen ze mijn geboorte yod activeren (een apart astrologisch aspect die ook wel de “vinger van god” wordt genoemd) de Zon-Zon-Venus vormen dan de apex op 6 graden Aries en de 2 andere punten zijn Pluto op 4 Virgo en Neptunus op 8 Scorpio. Hoe dan ook, de Zon en Venus zullen de hele komende week conjunct door de stille week gaan tot aan Pasen toe. Zoals vorig jaar gezegd, Rudolf Steiner beschrijft deze heilige week als de jaarlijkse vernieuwing van de planetaire krachten. Dat heb ik vorig jaar voor het eerst krachtig mogen ervaren en dit jaar lijkt het nog krachtiger te worden, althans de voorbereiding voelt zo aan. De dag van de volle maan, aankomende zondag, Palmpasen, is de laatste dag van de oude Zon. Maandag zet dan de nieuwe scheppingsweek in, de zon vernieuwd dan eerst de Maan-krachten, dinsdag volgen dan de vernieuwing van de Mars-krachten, woensdag de Mercurius-krachten, donderdag de Jupiter-krachten, vrijdag de Venus-krachten, zaterdag de Saturnus-krachten en zondag tenslotte de Zon zelf die dan tegelijk alles zal activeren, waarbij nog de aantekening dat ik ook steeds Oosters-Orthodox Pasen als bijbehorend krachtig ervaar. Normaal gesproken is dat 1 week later maar dit jaar is dat bijna een maand later op 2 mei volgend op de transformatieve volle maan in Scorpio die conjunct op mijn Uranus- natale Neptunus oppositie staat, dus ik weet niet zeker hoe het dit keer uitwerkt, zo’n groot verschil tussen de 2 Paasdata heb ik nog niet bewust meegemaakt deze jaren. Het verschil heeft te maken met de tijdrekening die bij ons de Gregoriaanse tijdrekening is en bij oosters Orthodoxen de Juliaanse. En die loopt 13 dagen achter op de Gregoriaanse. En omdat Pasen op de eerste zondag na de 1e volle maan na de lente equinox gevierd wordt is dat bij de Orthoxen dit jaar op 2 mei na de volle maan van 27 april omdat bij hun dat de eerste volle maan na hun lentepunt is. De Gregoriaanse tijdrekening is gebaseerd op het exacte astronomische lente-punt en bij de Juliaanse kalender is dat dus 13 dagen later.

Misschien hebben we dit jaar dus wel een soort maand-Pasen ervaring. De Paasweek vernieuwing zelf gebeurt elk jaar voor de natuur maar wij mensen kunnen dat (nog) niet bewust ervaren. Dat mij dus dit mag overkomen ervaar ik als bijzonder. De hele week lopen de Zon en Venus dus samen op en maken natuurlijk eerst die conjunctie met Chiron, later in de week sextielen met Saturnus, Mars en de North-Node en op Paaszondag is het 3e kwartier maan. Kortom astrologisch een beste week en dat alles natuurlijk tijdens mijn Uranus-natale Neptunus oppositie. En ik voel het allemaal oprijzen in mezelf, er komen grote veranderingen aan en naar ik hoop ook in de wereld alhoewel alles wel tot de zomer kan duren voordat alles manifest wordt, net als vorig jaar met de sociale opstanden. En weet, ik voel me klein, slechts meeliftend met hogere machten en alhoewel ik positieve voorgevoelens heb, heb ik geen verwachtingen. Het continue afkappen van angst-haat en zelfzucht en het niet bezig zijn met mogelijke verwachtingen maar met blinde overgave, hebben gemaakt dat ik geen invulling geef aan mijn eigen mogelijke toekomst, alhoewel ik natuurlijk wel de jaarcyclus heb leren kennen met zijn wetmatigheden door de jaren heen en dus wel weet waarheen het ongeveer gaat, maar niet voor mij persoonlijk. Ik ga er zelf vanuit dat op een zeker moment de levenskracht in de vorm van het hoger-ik de besturing van me overneemt, dat ik dus op ga in het grotere geheel, en het juiste moment daarvoor zal een Paas-Pinkster ervaring zijn maar of dit jaar nou de definitieve is, ik zou het niet weten maar we zien het wel, het gaat zoals het gaat. Dit jaar is door zijn astrologische constellaties en alles wat er deze jaren aan voorafgegaan is natuurlijk wel een goede kandidaat voor dat definitieve overgave moment.

1 april,

Eerst nog maar de Steiner weekspreuk voor deze week:

“Als uit de diepten van de ziel de geest zich wendt tot ’t wereld-zijn en schoonheid openbloeit uit heel de wijde ruimte, dan dringt uit hemelverten de levenskracht in ’t mensenlichaam en verenigt, machtig werkend, het wezen van de geest met het menselijk zijn.”

Nou is het vandaag witte donderdag en juist hiervoor lees ik zelf die spreuk en kan ik dat ook beamen. Ik werd vanmorgen vroeg wakker op deze Jupiter-dag en ik voel een grote instroom van hogere energie die me opwaarts trekt en me vraagt om alles los te laten wat me vasthoudt. Nou zal ik mijn best daarvoor doen maar het is nog niet compleet klaar; Zondag is het Pasen en 3e kwartier maan en hét moment om los te laten, zowel de vruchten van deze maancyclus alswel alles wat afsterven kan en moet, dat wat niet meer nodig is. Bovendien komt zondagochtend Mercurius binnen in Aries, en dat is een duidelijke verandering van energie, in Pisces is Mercurius veel meer bespiegelend. Hoe dan ook voel ik vandaag een krachtige verandering van energie maar de afgelopen dagen was dat minder krachtig. Dinsdag voelde ik welzeker dat Mars-gevoel krachtiger dan andere dagen: het voelt aan als een versterking van de buitenste laag van het innerlijk lichaam, een soort van flexibel harnas. En woensdag, Mercurius, voelde ik een versterking van het innerlijk hoofd, stralend elektriserend. Het was niet zo krachtig als dat ik verwacht had maar dat kan ook te maken hebben met het veel hogere, krachtige basis gevoel dat er al weken is vergeleken met vorig jaar.

Hoe dan ook vandaag is het een bijzondere opwaartse energie. Ik keek bijgevolg even naar Jupiter in 23 graden Aquarius en realiseerde me dat ie maar 2 graden verwijderd is van mijn natale Mars in 25 Aquarius, dus dat krachtige Jupiter gevoel zal dan ook wel eens met die conjunctie te maken hebben en dat zou dan wel eens een week of 2-3 kunnen gaan duren. Hoe dan ook het komt wel precies op witte donderdag binnen in mijn ervaring en voelt als het begin van wat de weekspreuk van Steiner beschrijft. Ik blijf gefocust op mijn innerlijke hoofd, probeer mijn intenties zo veel mogelijk te zuiveren terwijl ik innerlijk zo stil mogelijk probeer te blijven.

4 april,

Het is nu 9 uur Paas-ochtend en helaas moet ik mededelen dat het licht innerlijk niet aangegaan is. Ik voel me wel opgetild, los van de grond, beginnend op te stijgen als het ware. Wat voornamelijk is blijven hangen deze dagen is die krachtige verbindende impuls van witte donderdag, de impuls om los te laten en op te stijgen. Vrijdag en zaterdag was wel een nieuwe ervaring in mijn hoofd alsof er een vloeistof los kwam in mijn hoofd die zich verspreidde. Ik kan het niet beter omschrijven maar het voelde intens en prettig aan, prettig in de zin van een licht euforisch gevoel.

Het komt zoals het komt en het zal wel goed zijn. Het licht zoals beloofd gedurende de Aries-heilige nacht (27 op 28 december) had het natuurlijk ook niet specifiek over Pasen maar over Aries en we zijn nu pas op de helft. En misschien is die Aries heilige nacht zelfs wel gekoppeld aan de Aries nieuwe maan-cyclus. Zo gedetailleerd had ik het nog niet bekeken. De Aries nieuwe maan van 12 april is trouwens ook een bijzonder krachtige nieuwe maan met veel ondersteunende aspecten. Het viel me vanochtend ook trouwens op dat van de afgelopen 4 jaar er 3 x Pasen in de Aries maancyclus plaats vonden. Dit is pas de 2e keer vanaf 2017 dat Pasen in de Pisces maancyclus valt. Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft maar Aries betekent eenvoudigweg een nieuwe start en dat begint met de Aries nieuwe maan wat immers letterlijk een nieuw startpunt is. Dus wie weet, we wachten het mooi af, ik heb me overgegeven en moet dus ook dit loslaten, waar het vandaag trouwens een prima dag voor is met de 3e kwartier maan.

Maar ik voel me vandaag dus wel prima, en opgetild, wat weer eens een nieuwe ervaring is, misschien het begin van opstanding, doorgroeiend en opstijgend naar Pinksteren en St Jan. En de Paas-zondag ook is nog niet voorbij trouwens. Hier volgt nog de Steiner weekspreuk voor deze komende Paas-week:

“Als uit de wereldverten de zon spreekt tot de mensenzin en vreugde uit de zielediepten zich in het zien met ’t licht verbindt, dan dringen uit de omhulling van het zelf gedachten in de verre ruimten en verbinden onbewust, het wezen van de mens met het geestelijk zijn,”

Nog een toevoeging van ’s middags is dat mijn pijnappelklier (derde oog) bijzonder krachtig is gaan stralen.

8 april,

De afgelopen dagen zijn eigenlijk vrij rustig gebleven. Het uitstralen van de pijnappelklier ging wel steeds verder, zelfs door mijn hele lichaam heen; nog niet eerder meegemaakt. Tegelijk lijkt ook het vloeibare wat ik vrijdag en zaterdag vooral in mijn hoofd voelde, zich door mijn lichaam te verspreiden, wat een soort van pulserend, levend gevoel geeft in mijn lichaam en hoofd. Maar tot helemaal los laten ben ik niet in staat deze dagen maar dat zal ook nog wel niet de bedoeling zijn op dit moment, alhoewel ik me wel los van de grond voel maar ik kan nog niet verder omhoog. Vandaag begint de balsamic maanfase, de laatste 3 dagen voor de nieuwe maan, wat dus een voorbereidings fase is voor die nieuwe Aries maancyclus. Gedurende die nieuwe maan is Venus wel gelijk square op Pluto, een eerste kwartier fase wat dus een nieuw veranderingsmoment is voor Venus ( 1e kwartier is als het kiemproces, het boven de grond verschijnen van het nieuwe in de lente. Dit gaat samen met initiatief, wilskracht en wederom het loslaten van het oude). Venus is de eerste en de dagen erna gevolgd door Mercurius en de Zon. Allemaal square op Pluto dus waarna Mercurius conjunct de Zon komt in de laatste graad van Aries op 19 april. En dat ‘square’ komen met Pluto is een belangrijk transformatief moment voor elke planeet, de planeet immers van transformatie. Het is maar 2 keer per jaar, een 1e en een 3e kwartier. Het eerste kwartier van die 3 planeten met Pluto valt dus in de eerste week na de nieuwe maan in Aries die daarna gevolgd worden door de 1e kwartier fase van de maancyclus zelf. Vandaar dat ik me nu in voorbereiding voel voor die nieuwe maan op de 12e. Soms ben ik een beetje ongeduldig maar dan realiseer ik me weer hoeveel er is getransformeerd de afgelopen jaren en snap ik dat geduld een noodzakelijk bestanddeel is. Dat wordt me trouwens ook wel duidelijk gemaakt: het loslaten is net zo belangrijk en moeizaam als het vooruitgang maken. Ik kijk dus in rust en concentratie uit naar de Aries nieuwe maan van 12 april om 4.30 uur.

Het is nou middag en wederom is er opeens een krachtige opwaartse energie vergelijkbaar met witte donderdag vorige week. Het is trouwens ook weer donderdag vandaag. Het is een opvallende verandering met de energie van de afgelopen dagen. Wel altijd welkom omdat het positief, krachtig, warm en vol vertrouwen is. Ik blaak gelijk weer van het zelfvertrouwen en dat is altijd prettig.

13-15 april,

Ik viel gisteren na het werk al bijzonder vroeg in slaap, een uurtje of 7 ’s avonds. Vandaar dat ik nu midden in de nacht wakker ben bijna 24 uur na de exacte nieuwe maan. Er is nu wel een vernieuwing merkbaar: de eerste manifestatie van de nieuwe Aries maancyclus. Ik voel me bijzonder vredig, mijn innerlijk lichaam en hoofd voelen heel, compleet, licht pulserend en elektriserend. Ik heb het eerder nog niet zo heel ervaren, mijn hoofd en innerlijk lichaam voelen als één en het straalt uit naar mijn ledematen en dan vooral mijn handen en voeten. Ik voel me los van de grond en ik kan me nu letterlijk een voorstelling maken van “leven in de wereld maar niet van deze wereld”. Het is daadwerkelijk de geboorte van een hoger lichaam. Aries is een nieuw begin en de Aries-nacht in december verwees dus inderdaad naar de Aries maancyclus die dus nu begint en tot aan de Taurus nieuwe maan op 11 mei doorloopt. Het is het prille begin en het is eigenlijk verbazingwekkend dat ik de essentie en richting van deze nieuwe maancyclus al binnen 24 uur kan waarnemen en ervaren, hoe pril het ook is (Venus square Pluto?). Volgens de wetmatigheden zal deze ervaring zich rond het eerste kwartier, rond 20 april duidelijker gaan manifesteren en met volle maan, rond 27 april, naar een culminatie toegroeien en met het 3e kwartier, rond 4 mei is het tijd voor de integratie van de vruchten van de cyclus en het afsterven van het overbodig gewordene. Ik hoop dat ik deze cyclus zo goed als mogelijk kan doorstaan want mijn eigen wil en doorzettingsvermogen blijven altijd een noodzakelijk bestanddeel zoals ik onderhand wel weet; Er zal zoals altijd een tegenkracht zijn die me vast wil houden en naar beneden wil trekken; ik voel nog steeds de noodzaak om het lager-ik, in de vorm van angst-haat- en zelfzuchtige impulsen, buiten de deur te houden alhoewel het nu wel makkelijker lijkt te gaan, maar dat kan ook tijdelijk van aard zijn tijdens deze prille beginfase. Het blijft een raar fenomeen: aan de ene kant moet je je beheersen, je niet laten overweldigen door de gevoelens van angst-haat en zelfzucht terwijl je ze aan de andere kant ook moet accepteren als een essentieel deel van jezelf. Dat is uiteindelijk ook de essentie van de Saturnusweg waarbij het geweten tracht om vanuit de toekomst een nieuwe richting te geven aan het verleden, in het heden. Het blijft een soort van balanceer-act tussen het hoger- en het lager-ik waarbij de uiteindelijke oplossing natuurlijk ligt in de verbindende Liefde die in het heden leeft, oftewel de Levenskracht zelf oftewel het Levenslicht. Misschien dat deze veelbelovende Aries maancyclus ons dichter bij die oplossing brengt.

Hier volgt nog de Steiner weekspreuk voor deze week:

“Daarbuiten in de zintuigwereld verliest gedachtenmacht ’t zelfstandig zijn; nu vinden geesteswerelden de mensenloot weer terug die wel zijn kiem in hen doch die zijn zielenvrucht in zich moet vinden.”

Daarnaast heb ik ook deze dagen een stijgende behoefte om de hoofdstukken van Johannes, 14 tot en met 17, veel te lezen. Die zijn immers gelieerd aan deze weken na Pasen zoals mijn intuïtie beaamd.

’s Middags moet ik nog toevoegen dar er ook een grote activiteit is in mijn hoofd, het lijkt alsof er nieuwe delen van mijn brein geactiveerd worden, gevoelsmatig dan want in mijn denken verandert er momenteel niks, alhoewel het wordt wel wat doffer, misschien zoals in de weekspreuk. Maar het nieuwe gebeuren in mijn hoofd lijkt alsof er een luchtledig gezogen plastic zak ineens open wordt gemaakt en dat er dan lucht in wordt gezogen waarbij de lucht dan waarschijnlijk vergeleken kan worden met geest. Klinkt vreemd, maar daar lijkt het op, vooral gesitueerd in het gehele achterhoofd. Volop activiteit in ieder geval. Astrologisch zie ik wel dat Mercurius vandaag trine mijn natale Uranus in Leo staat, voor wat het waard is.

Ik zal dit winterblog nu afsluiten en met het voorjaarsblog beginnen omdat deze Aries-nieuwe maan het startpunt blijkt te zijn. Ik zal de post van vandaag daar herhalen.